2x charitativní Koudelka…

Vás nepotěším, paní Šlehová. Stále běhá, stále běhá.

Mám si dát další závod? Tak já bych to teda – do počtu…kdyby to radši vzal někdo jinej. Závodů už bylo letos docela dost. Dám si pauzu. Kondiciogram samý křížek, stejně by to stálo za prd. Navíc se tento víkend konají 2 akce, na kterých můžeš během nejen zrakvit své tělo, ale také k panu Maňasovi přemístit několik svých stokorun. Finančně pomoci těm, kteří nemají takové štěstí jako my, co si pobíháme vesele životem.

Jedna akce v sobotu skončila. Trvala celých deset dní. teribear

TERIBEAR

Přicházím k šatnám na Vítkově. Počtvrté v letošním ročníku…Karlíku, Karlíku, pozor, už je tady zas…opakuji, Karlíku, už je tady zas!

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

Je brzy ráno, takže se po 1500 metrů dlouhém kolečku nepohybuje příliš běžců. Motám se po něm jako nudle v bandě. O dvě hodiny později, kdy už je tu nudlí jak v čínské polévce, dorážím 81. kilometr.VýstřižekUž je čtvrt na jednu? To už jsem čtvrt hodiny v krizi! Když si Maňas vynásobí 81 krát 30 korun, což je suma, kterou firmy zúčastněné v projektu Teribear dávají pro charitu za každý uběhnutý kilometr, vyjde mu, že tu Koudelka vyběhal 2430 Kč. Ješito, Ješito, už to máš ušito…kamarád Štefan Krč – tuším dvojnásobný celkový vítěz akce, totiž za posledních 5 let naběhal přes 2500 kilometrů, letošní vítěz Honza Čížek za jediný rok 816 km a vítězka Eva Vaidová 567 km! Vynásob třiceti…no, byli rádi!

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

Byl jsem tu předtím dvakrát po noční – a udělal jsem dobře. Dobře jsem si taky za běhu pokecal a naběhal něco pro dobrou věc. Měl bys tu však být v pozdním odpoledni ve všední den. Tisíce běžců, chodců a psů krouží v masakrálním štrůdlu kolem Honzy Žižky. Chvílemi se ani nedá běžet – takový Šleha se z toho nutně musí zbláznit! Čoveče, stojí to za prd, samej fofr! Registrace byla ukončena na počtu 20600 lidí! Suverénně největší česká běžecká akce. Nemusí pršet, jen když kape, jenže tohle byla pořádná průtrž! Celková suma, která odešla na charitu, se vyšplhala vysoko přes 12 miliónů. Počet naběhaných kilometrů přes 400000! Vy nás ale zásobujete, pane Karfík! 

Výstřižek2.JPG

Úvod

V neděli pak došlo na

BĚH PRO DOMOV POD KAVČÍ SKÁLOU

Já jsem běžec….Hm, a chcete to reklamovat. Kdo vám to udělal?

Když je volno, tak je volno…já ovšem musím trvat na opakování ceremoniálu. Proč si tedy nedat druhý den charitativní repete? Zatímco zisk z Teribeara byl určen pro děti, mladé lidi z dětských domovů a ohrožené maminky, v nedělním“závodě“ jde o pomoc lidem z druhého pólu věkového spektra. Říčanský Domov Pod Kavčí Skálou hostí pod svou střechou ty „zkušenější.“ To ovšem neznamená, že oni přispět nepotřebují…to víte, nemažete, klepe to. 

Běh pořádají BÁJEČNÉ ŽENY V BĚHU – a to je zřejmě slušnej oddíl!

2019-09-15-14.58.12-fuji0606

Holky…ty teto b…bájenky nejsou žádný holky!…báječné ženy pořádají spousty akcí. Ale tahle je speciální. Po dětském závodě následuje „hlavní závod“ na 6 kilometrů v říčanském lese. No a po něm? Zlatý hřeb…závod klientů domova. O holích, s chodítky i na vozících.

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

2019-09-15-09.33.06-fuji0288Klienti domova se na akci připravovali velmi zodpovědně…už nejméně od Vánoc pletli, lepili, sochali, vypalovali a malovali medaile, výzdobu a ceny do tomboly. Když se k jejich snaze přidá nadšení a organizační zručnost Báječných žen v běhu, je nutno smeknout…a alespoň se dostavit na start! Růže k lásce schůdeček, s úctou Béda Hudeček.

Závod na 6 km se brzy po startu noří do lesa. Kamž se ovšem stoupá. Což je s mojí neformou malý problém…přéčinó je pravděpodobně vadná elektrónka z našeho podniko Katoda Olomóc. Naštěstí se po dvou kilometrech terén srovná, navíc v milosrdném stínu lesa. A konec? Krásně z dlouhého kopečku dolů. Vítěz je však dán předem, neboť Miloš Smrčka bydlí jen pár metrů od startu. Už asi deset let se ho snažím porazit, ale první kyu proti osmému danu? Je to marný, je to marný, je to marný! 🙂

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

Velká akce, malá akce…kolik třešní, tolik višní…nejsou jen závody pro závody, ale i závody pro…to je takový překladatelský oříšek.

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

Víkend přivál do mé mysli nový, svěží vítr. A myslím, že se mnou nejeden běžec bude souhlasit, když prohlásím, že nemusí pršet, jen když kape…

…já vám dám Koudelku! Já vám ukážu Koudelku! Já vám zapálím Koudelku!!!

1 comments

Napsat komentář